Zonneboiler plaatsen

Van plan om een zonneboiler te plaatsen? Ontdek hier tips over de werking, installatie, terugverdientijd, levensduur, onderhoud & herstellingen.

Werking & voordeel zonneboilers

Zoals we weten heeft de zonneboiler een aantal grote voordelen t.o.v. het klassiek verwarmen van warm water. Dankzij de werking tussen de zonnecollectoren en het buffervat kan je op een milieuvriendelijke manier warm water produceren én bovendien de woning verwarmen. Hoe een zonneboiler de warmte van de zon kan overzetten naar warm water en verwarmen van de woning gebeurt in 3 duidelijke stappen. We leggen kort de werking van een zonneboiler uit en de bijhorende systemen.

Opbrengst & terugverdientijd

De zonneboiler geeft voor een gemiddeld gezin een rendement of opbrengst van +/- 40% en heeft een zonneboilersysteem een levensduur van gemiddeld 20 jaar. Je verdient de investering van een zonneboiler gemiddeld na 20 jaar terug. Op termijn bespaar je dus geld en hou je rekening met het milieu.

Bereken zelf

Installatie zonneboiler

Hoe gebeurt de installatie van een zonneboilersysteem? Waar dien je rekening meer te houden bij de plaatsing van zonnecollectoren en de plaatsing van de zonneboiler? Hoe groot dient het voorraadvat te zijn om te voldoen aan jouw gezinssituatie? Wij geven een aantal tips & advies.

Onderhoud & herstelling zonneboiler

Het onderhoud van een zonneboiler is niet verplicht maar wel aanbevolen om de levensduur van het systeem te verlengen. Wanneer laat je dan een periodiek onderhoud uitvoeren en wat zijn de kosten ervan? Kou water, lekkende leidingen, kalkaanslag, pomp kapot... dit zijn maar een paar voorbeelden van mankementen aan de zonneboiler. Ontdek onze tips omtrent het onderhouden, vervangen en herstellen van de zonneboiler.

Hoe verloopt de planning van een project?

De installatie van een zonneboiler zal in verschillende fases plaatsvinden. Onderstaand voorbeeld geeft weer op welke wijze projectmatig de installatie tot stand komt.

  1. Rendementsberekening & opbrengstanalyse
  2. Opmaak offerte
  3. Ondertekenen van het contract
  4. Technische voorbereiding van het project
  5. Financiering van het project
  6. Installatie van het project
  7. Aansluiting van het project
  8. Hulp bij aanvragen premie netbeheerder
Offerte installatie zonneboiler? Klik hier